ev pektinpreparat. I övrigt som i receptet. Tillsätt annars pektinpreparat. Den måste innehålla pektin - ett ämne som gör marmeladen fast och fin i konsistensen
innehåller pektin som sänker blodsockerhalten och kolestrol, skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar (hjärtinfarkt & stroke), är en antioxidant, innehåller malinsyra som är bra mot toxiner, tungmetaller bra för magen, njurar och rening av levern
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
) Här är receptet. (Receptet är lånat HÄRIFRÅN). Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen)
Här kommer några recept baserade på aroniabär. Aroniagelé1 kg bär3 dl vatten900 g socker per liter avrunnen saft3-4 tsk pektinpulver för gelé/certo1 krm citronsyra3 msk socker 1. Blanda pektin, citronsyra, 3 msk socker. 3-4 tsk pektin
(½ flaska pektin). En del av bären kokade jag sylt på samma dag, några åt jag direkt på yoghurt tillsammans med bovetecrunch (recept en annan dag) och kakaonibs, och en del frös jag in för kommande behov
Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner m