Tillsätt pektinet, och låt sylten stå kvar i grytan, någon timme och svalna lite. tillsatte lite flytande pektin, så det är inte helt enligt "reglerna" men det är bättre än sockerbomberna man köper i affärerna
Blanda i pektin-sockret. Denna sylt är inte för söt utan har en härlig friskhet. Jag brukar ta ett par burkar i taget – de ska ju vara riktigt heta då sylten hälls upp i dem
Min sylt blev ganska lös, men du som vill ha en fastare sylt med mer marmeladkonsistens tar antingen mer syltsocker eller pytsar också i en halv flaska pektin på slutet och låter koka med några minuter
Saft och sylt. Perfket om man har ett eget äppleträd och massa massa äpplen att använda upp, eller om man bara gillar att ja göra egen sylt och liknande fast på köpta äpplen i affär
Rabarbersylt. Servera pannkakorna och sylten med vaniljglass. Rabarbersylt. Låt koka i 5 minuter, skumma av och häll sylten i en väl rengjord, varm burk och sätt på locket. 3 dl syltsocker med pektin