1 l 2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt) 1 l vatten 9 dl socker per avrunnen liter saft ev pektin Smaksättning 1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tillsättpektin om det behövs (står på förpackningen hur mycket). ev pektin. Äppelgelé går alldeles utmärkt att koka på skal och skrutt från äppelrensning, det blir supergott att servera till en stek i höstrusket och just nu sitter jag och funderar på om man inte kan göra kakor eller godis på det också
pektinet (gäller ej gelé med rönnbär). minuter tills bitarna är riktigt mjuka. Idag provade jag att göra äppelgelé som jag smaksatte med hemodlad fläder, chili och mynta