Pektinpulver recept

Skolstart och aroniabär

Skolstart och aroniabär

Aroniagelé1 kg bär3 dl vatten900 g socker per liter avrunnen saft3-4 tsk pektinpulver för gelé/certo1 krm citronsyra3 msk socker 1
Julgodis x 8 !

Julgodis x 8 !

ca 50 g flytande pektin (jag startade med 10 g men tog i mer efter hand för att få en tjockare konsistens), alt 9 g pektinpulver
Vegansk dulce de leche-pannacotta

Vegansk dulce de leche-pannacotta

6 tsk pektinpulver, blandat med lite socker. 4 dl kokosmjölk 1 burk karamelliserad kokosmjölk, dulce de leche á ca 400 g 6 tsk pektinpulver, blandat med lite socker

Blåbärsgelé

1 ½ msk pektinpulver. * Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper. * Mixa blåbären fint och mät upp dem

Krusbärsrulltårta

1 tsk pektinpulver + 1 msk socker. Ugn. 250 grader. Vispa ägg och socker vitt. Tag i vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver

Jordgubbs- och ananasmarmelad

Blanda resterande socker med pektinpulver. 1½ tsk Melatin pektinpulver. Rensa bären och skär dem i klyftor eller halvor om de är små

Rabarber- och persikomarmelad

Ibland kan man få tillsätta pektinpulver för att få den rätta tjockleken. Ev pektinpulver. Ger ca 2 liter marmelad

Limegelé

Melatin = pektinpulver är ett gelebildande ämne som finns naturligt i bär och frukt. Pressa saften ur limen och mät till ca 3 dl

Citrusmarmelad (Appelsinmarmelad)

1 påse (40g) Melatin pektinpulver. Skölj och skrubba frukterna. Skär i små bitar eller dela i klyftor som sedan körs i matberedaren en stund

Krusbärsmarmelad

1 1/2 tsk Melatin pektinpulver. Skölj och snoppa krusbären. Låt dem rinna av på hushållspapper. Koka dem i vatten och citronsaft ca 5 minuter

Rabarber och persikomarmelad

Ibland kan man behöva tillsätta pektinpulver för att få rätta tjockleken. Skölj och skala rabarbern om skalet är grovt