Pepparstek flamberad recept

Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar. Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida
Pepparstek

Pepparstek

Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. 600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad)

Pepparstek à la Pierre

 Platta till biffarna något och gnid in dem med salt och stötta pepparkorn. Bryn smöret i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida (medium)

Flamberad pepparstek

1.  Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar. 2.  Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida

Flamberad pepparstek

Sås. Skala löken och hacka den fint. Koka upp buljongen med lök, madeira och dragon. Låt koka tills ca 1 1/2 dl återstår

Flamberad pepparstek

Börja med att putsa filén. Skär den i portionsbitar, strö över krossad svartpeppar. Stek filén i smör. Salta strax före eller under stekningen

Brinnande pepparstek med västerbottenpotatis

Baka potatisen i 200 grader i ca 45 minuter. Dela potatisarna och gröpa ur innanmätet utan att förstöra skalen, pressa i bunke och blanda efter en liten stund med ost, crème fraiche, kryddor, fint skuren lök och hackade örter

Pepparstek på fläskfilé

Servera pepparsteken med gräddskyn, brynt potatis och en tomatsallad. Pepparsteken kan också flamberas

Del 2, Slottskällaren

Till varmrätt fick det bli Grillad och flamberadpepparstek av oxfilé med två såser. För ett tag sedan var vi på Ågatan 3 och åt en middag och då kom vi på att vi skulle testa alla "finare" restauranger i Örebro för att se vilken nivå de håller igentligen