Pepparstekt ankbröst med smörstekta grönsaker & rödvinssås. Pepparstekt anka. Idag, så här dagen före den stora ringningen fick det bli anka med grönagrönsaker, vissa av dom nyskördade
Mouton Cadet, även om det sällan står på bordet i Casa Olmås, var nog inte så illa tänkt eftersom just röd bordeaux och grönpeppar är en väldigt bra kombo
Stek bacon och kyckling salta och peppra tills det får lite färg och lägg tillbaka grönsakerna igen. 500 gram kycklingfilé i strimlor1 pkt bacon i strimlor15 färska champinjoner i klyftor1 gul lök hackad1 stor grön paprika i bitar1 buljongtärning1 msk soja 3 dl vatten1 dl matlagningsgräddesalt och pepparStek champinjoner lök och paprika mjuka i lite smör och salta och peppra. 1 stor grön paprika i bitar
Under tiden som det puttrar, skölj och hacka grönsakerna. Vill man lyxa till det på en helt vanlig vardag kan man ha i gröna oliver, lite fetaost(passar förvånansvärt bra till) eller välja en riktigt fin och god ost att riva över
Andra bra örter är gräslök, det tunna gröna på fänkål (till fisk) och körvel. BIFFGRYTA MED APRIKOSER1 biff per person 2-3 torkade aprikoser per person 1 liten vitlök med lite blast till 3 personer (mindre än på bilden)Ev några basilikabladsalt och pepparStek biffarna, salta och peppra dem och lägg dem i en gryta
4 personerIngredienser600 g skinnfri, byxad gösfilésalt,svartpepparsmörÄrtpuré1 gul lök2 dl mjölk200 g frysta små ärtor1 dl créme fraichesalt, svartpepparGarnityr500 g räkor med skal8 gröna sparrisar100 g frysta små ärtor1 msk smörrivet skal från 1/2 citronsalt, svartpepparGör så här. Smaka av med citronskal, salt och pepparStek fisken i smör, ca 2 min på varje sida. 8 gröna sparrisar
4 port1 paket bacon i strimlor50 g smörgåssalami i strimlor½ liten hackad gul lökDet gröna på en purjolök (strimlar)1 liten hackad rödlök1 äpple i tärningar4 soltorkade tomater i strimlor½ liten burk majs1 röd paprika i tärningar1 avokado i tärningar1 dl kesella1 dl matlagningsyoghurt½ dl majonäs2 msk mango chutneySalt och pepparStek bacon, salami och gul lök lätt
Pestosås med kyckling2 portioner2 kycklingbröst i strimlor1/2 hackad rödlök/gul lök2 stora matskedar grön pestosås1/2 dl gräddeSalt och pepparStek köttet och löken i smör
Ikväll blev det bakad potatis med mängder av vitlökssmör, kryddig kycklingfilé, gräddig "gryta" av det som blev över av gårdagens pepparstek + paprika, lök, vitlök, grädde