Pepparstek konjak recept

Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Häll på konjak och flambera. 2 msk konjak. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar
Pepparstek

Pepparstek

Smaksätt med konjak och eventuellt salt. Rödvins- och konjakssås. 1 msk konjak. Blanda salt och peppar. Rulla oxfilébitarnas kant i blandningen så det blir ett jämt lager runt om
Pepparstek

Pepparstek

Tillsätt rött vin, grädde, konjak, kalvfond, tomatpuré och den resterande pepparn. Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja

Pepparstek på fläskfilé med gräddsky

Häll i så fall ½ dl konjak över den färdigstekta fläskfilén i stekpannan. Servera pepparsteken med skyn, brynt potatis eller ris och tomat- eller isbergssallad

Flamberad pepparstek

 Häll på konjak och flambera. 2 msk konjak. 1.  Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar

Pepparstek med mörk pepparsås

Tillsätt vatten, konjak, grädde, kalvfond och senap. 4 cl konjak eller whisky. 2 msk konjak. Smörfräs grönpeppar i kastrull

Klassisk pepparstek

Ta stekpannan från värmen, tillsätt konjaken och vispa ur pannan ordentligt. 4 msk konjak. Låt köttet stå i rumstemperatur en halvtimme före tillagningen - det gör köttet mörare

Flamberad pepparstek

Ta bort pannan från värmen, häll konjaken över och tänd på. Smaksätt med salt och eventuellt mer konjak om det behövs

Flamberad pepparstek

½ dl konjak. Börja med att putsa filén. Skär den i portionsbitar, strö över krossad svartpeppar. Stek filén i smör

Brinnande pepparstek med västerbottenpotatis

Slå i konjak och sherry. 6 cl konjak. Baka potatisen i 200 grader i ca 45 minuter. Dela potatisarna och gröpa ur innanmätet utan att förstöra skalen, pressa i bunke och blanda efter en liten stund med ost, crème fraiche, kryddor, fint skuren lök och hackade örter

Pepparstek på fläskfilé

Häll i så fall ½ dl konjak över den färdigstekta fläskfilén i stekpannan. Servera pepparsteken med gräddskyn, brynt potatis och en tomatsallad

Pepparstek

Fräs schalottenlöken hastigt, tillsätt grönpeppar, konjak och grädde. 1 dl konjak. 1. Krossa pepparkornen grovt och rulla köttet i den krossade pepparen

Pepparstek

Ta stekpannan från värmen, tillsätt konjak och vispa ur pannan ordentligt. 4 portioner4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)2 msk hel svart- eller grönpeppar½ tsk senapspulver2 msk solrosolja4 msk konjak2 dl crème fraîcheLåt köttet stå i rumstemperatur i en halvtimme innan tillagningen - det gör köttet mörare

Leifs pepparsås som blev min.

Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. 2 msk hel vitpeppar (All peppar ska inte vara i såsen, i Leifs recept använde han en del till pepparsteken han serverade till. 2 msk konjak. 2 msk hel vitpeppar (All peppar ska inte vara i såsen, i Leifs recept använde han en del till pepparsteken han serverade till. 2 msk konjak