Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. 1600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar 6 msk krossad peppar (vit och svart blandad) 1 dl cognac 4 msk finhackad schalottenlök 2 dl kraftig kalvsky 2 dl grädde 1 tsk dijonsenap Salt smör till stekning 6 dl haricots verts, kokta till serveringKlappa in oxfilén med peppar och krydda med salt
Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling
Stek karrén i lite smör och krydda med pepparmixen samt salt, låt dem vila medan du gör purén. Sätt ugnen på 200° och koka upp väl saltat vatten till blomkålen
Krydda köttet med salt, peppar och kött- och grillkrydda. fläskfilé eller ytterfilé2 paket baconkött- och grillkryddasalt och pepparStek baconet lite lätt
Salt och pepparstekt kyckling med morotssallad. Kryddan är inte direkt het i smaken, men det liksom pirrar på tunga och läppar både när man äter och en stund efteråt
500 gram köttfärs1 hackad gul lök1 burk dolmio tomatsås eller annan god kryddad tomatsås2 dl vattensalt pepparStek löken mjuk och tillsätt köttfärs och stek salta och peppra
3oo g fläskkött i strimlor1-3 msk gyroskrydda8 minitortillaEn halv gurkaSallad/Ruccola dyl. 2 dl Matlagningsyoghurt1 klyfta pressad vitlökNågra få matskedar chilisåsNågra få matskedar majonnäsEtt knivsudd cayenne2 droppar vitvinsvinägerSalt och pepparStek köttet i massor av smör och smaka dig fram med gyroskryddan (jag "råkade" slänga i ca 5 msk och det blev inte så lyckat och väldigt starkt, så jag fick försöka pilla bort så mycket krydda som möjligt, då var det godare). ) 1-3 msk gyroskrydda