Pepparstek tillagning recept

Klassisk pepparstek

Låt köttet stå i rumstemperatur en halvtimme före tillagningen - det gör köttet mörare. Torka av köttbitarna med hushållspapper

Pepparstek

4 portioner4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)2 msk hel svart- eller grönpeppar½ tsk senapspulver2 msk solrosolja4 msk konjak2 dl crème fraîcheLåt köttet stå i rumstemperatur i en halvtimme innan tillagningen - det gör köttet mörare

Timjan- och pepparstekt kalv med sallad på varma primörer

1 kg kalvstek   1 tsk salt   2 tsk svartpeppar   2 msk timjan, plockad färsk       Sås 1 st liten gul lök   0,5 msk smör   1 dl vitt vin   2 dl vatten   0,5 st hönsbuljong   1 dl vispgrädde 1 krm salt   1 krm   Primörsallad 0,75 d vattenl   2 msk smör   1 msk olivolja   12 st morötter   100 g haricots verts   12 st sparrisar, färska gröna   18 st kokta färskpotatisar   12 st rädisor   6 st salladslök   2 msk skånsk senap   0,5 tsk salt   1 krm svartpeppar   1 dl dill   Tillagning