Han läste Nina Björk-feminism, hängde med, ville tänka nytt och när jag kom hem till honom med couscous, vin och arabiska kryddor så tackade han sannerligen aldrig nej
I med vitt vin. 20 räkor2 stora champinjoner1/3 liten gul lök3 cocktailtomater1,5 msk Cantadou grekisk vitlök1 msk vitt vin1 skvätt skaldjursfond0,5 dl gräddeev salt och pepparStek lök, champinjoner och tomat i smör
Johan åt pepparstekt oxfilétournedo med rödvinssås och råstekt provencalsk potatis. Johan åt i stället fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran, vitt vin och hummerfond,
Kvällen avslutades med middag på Djungelbaren och det blev pepparstek. Rolf var naturligtvis tidigt på plats och passade på att njuta av ett glas vin samt en bra plats i Salan en bit av ett av Ulfs vackra uterum
Tillsätt rött vin, grädde, konjak, kalvfond, tomatpuré och den resterande pepparn. Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Tomatbruschetta med mozzarellaost och basilikaRecept4 personer1 ask körsbärstomater1 normalstor förpackning mozzarellaost4 brödskivor, gärna lantbröd eller surdegsbröd1 vitlöksklyftaSå mycket olivolja som du kan med att användaFärsk basilikaFlingsaltPeppar1 msk balsamvinägerDela tomaterna i halvorDela mozzarellagosten i mindre bitarLägg allt i en skålHäll över lite olivolja och balsamvinägerKrydda med salt och pepparRosta brödskivorna i brödrosten. Servera med extra flingsalt och svartpepparReceptStekt gös med bacon och parmesansåsCa 150 gram gös per person1 paket bacon till fyra personer2 schalottenlökar2 dl vitt vin2 dl creme fraiche1-2 dl riven parmesanostsalt och pepparSkala och hacka schalottenlökenLägg i en kastrull och häll på 2 dl vitt vinLåt koka ihop tills det bara återstår några matskedar av vinetRör ner creme fraichen och osten och låt smältasmaka av med salt och pepparStek baconet och låt rinna av på hushållspapperStek fisken någon minut på varje sida. 2 dl vitt vin
Häll på kalvfornd, vatten och vin. 4 pers600g lammgrytbitar5 vitlöksklyftor1 stor gul lök2 morrötter2 stora potatisar2 st chili3 tomater1/2 dl tomatpure5 dl rödvin4 msk kalvfond1 knippe örtkryddor (timjan, rosmarin, mejram)5 dl vatten1 kanelstångsalt, pepparStek köttet i olja i en gryta med lock
Brunsås3 msk smör2 charlottenlökar, finhackade2 msk mjöl5 dl kalvbuljong3 dl grädde1 msk soyasås1 dl rödvinSalt och pepparStek i samma panna som Du nyss nyttjade till att steka köttet i. Då mjölet blandats ordentligt med smöret tillsätter Du buljongen, soyasåsen och vinet och låter det stormkoka i 10 minuter. 1 dl rödvin
Ha i krossade tomater och vin. 1-2 tsk olivolja75 g pinjenötter6-7 normalstora, färska champinjoner (hackade)20-30 g pecorino eller parmesan (riven)1 kruka färsk basilika (hackad)salt och pepparStek pinenötterna och svampen i olivoljan. 1-2 msk olivolja3 schalottenlökar (skalade och rivna)1 vitlöksklyfta (skalad och riven)1 burk finkrossade tomater (Mutti)(3 sardeller, bör skippas om man vill att middagen ska vara strikt vegetarisk, jag kunde inte låta bli att ha i dem)1-2 msk vitt vinsalt och pepparVärm oljan, ha i löken och sardellerna. 1-2 msk vitt vin