Pepparstek recept

Pepparstek

Pepparstek

Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. 600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad)
Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskfilémedaljonger 450 gram fläskfilé(er) 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 0,5 msk smör 250 gram morötter , tillbehör Potatis 700 gram potatis(ar) 1 msk olivolja 1 tsk salt Krämig svamp 250 gram champinjoner 1 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk smör 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 3 dl gräddmjölk 0,5 msk soja , japansk 1 msk dijonsenap Köp receptet Näringsvärde Kcal
Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar. Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek600 g fläskfilé 4 msk grönpeppar smör, till stekning flingsalt. Pepparstek600 g fläskfilé 4 msk grönpeppar smör, till stekning flingsalt
Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Sätt ugnen på 175 º. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén. Klappa in saltet och kryddorna i fläskfilén
Pepparstek

Pepparstek

Blanda salt och peppar. Rulla oxfilébitarnas kant i blandningen så det blir ett jämt lager runt om. Hacka löken och fräs den i lite smör i en kastrull
Pepparstekt fläskfilé

Pepparstekt fläskfilé

1 fläskfilé. 4 sorters nymalen peppar (svart, vit, grön och rosépeppar). Putsa fläskfilén och ställ ugnen på 125-150 grader
Pepparstekt kotlettrad

Pepparstekt kotlettrad

Tillagar man kotletter för länge blir det torra och tillagar man dem för kort tid så kan man bli sjuk, vilken balansgång