Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. ca 600 g oxfilé i skivor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Skär upp köttet i fyra skivor och fördela på två tallrikar. 300 gram oxfilé. 2 skivor bacon. Året är 1984. Jag är 21 år gammal och sitter med några vänner på restaurangen i Hotel Anglais vid Humlegården
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. 800 g oxfilé. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. 800 g oxfilé
ca 250 g Scan Gourmet Oxfilé. Krydda köttet med peppar och salt. Stek köttet i smör i en stekpanna. Vänd när köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan
Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja. Servera köttet i generösa skivor tillsammans med sås, morötter och klyftpotatis
Köttkvaliteten kan variera stort på parisiska restauranger, så att satsa på en dyrare Filet de bœuf (oxfilé) är ett säkert kort, om man vill undvika skosula
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. 800 g oxfilé