Pepparstekt oxfilé skivor recept

Pepparstekt oxfilé med glaserade betor - Recept | Arla

Pepparstekt oxfilé med glaserade betor - Recept | Arla

Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör. ca 600 g oxfilé i skivor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ca 600 g oxfilé i skivor 1 msk rosépeppar 1 msk torkad grönpeppar ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Glaserade betor 400 g polkabetor 400 g gulbetor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk honung 1 msk färskpressad citronsaft 4 msk strimlad färsk persilja Krispig ostronskivling 200 g ostronskivling 2 msk Arla® Svenskt Smör salt och peppar Vispat örtsmör 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt 1 dl örtkryddor t ex persilja, dragon, gräslök 1 msk dijonsenap
Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Ta upp köttskivorna och lägg dem på varma tallrikar. 4 skiva oxfilé. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar
Pepparstek- nedslag i en börsmäklarmiddag 1984.

Pepparstek- nedslag i en börsmäklarmiddag 1984.

Skär upp köttet i fyra skivor och fördela på två tallrikar. 300 gram oxfilé. 2 skivor bacon. Året är 1984. Jag är 21 år gammal och sitter med några vänner på restaurangen i Hotel Anglais vid Humlegården
Pepparstekt oxfile

Pepparstekt oxfile

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. 800 g oxfilé. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. 800 g oxfilé
Pepparstek

Pepparstek

Pepparstek på oxfilé, sås på stekskyn, karamelliserade morötter, potatisklyftor och ett glas Rioja. Servera köttet i generösa skivor tillsammans med sås, morötter och klyftpotatis

Pepparstek à la Pierre

4 skivoroxfilé av mittbiten.  Platta till biffarna något och gnid in dem med salt och stötta pepparkorn

Skagencanapéer

Pepparstektoxfilé. Skär bort kanterna från brödet, dela skivorna på hälften och stek skivorna gyllenbruna i smör

Pepparstekt oxfilé

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. 800 g oxfilé

Citron & pepparstekt oxfilé

Skala och skär potatisen på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Oxfilé. Skölj kronärtskockorna i kallt vatten och skär dem i mindre skivor

Flamberad pepparstek

Ta upp köttskivorna och lägg dem på varma tallrikar. 4 skivoroxfilé, ca 2 1/2 cm tjocka. 1.  Torka av köttet med hushållspapper

Pepparstek med mörk pepparsås

4 bitar oxfilé på vardera ca 160 g. Smörfräs grönpeppar i kastrull. Tillsätt vatten, konjak, grädde, kalvfond och senap