Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Blanda persiljan och smöret och ställ det kallt till servering. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Häll upp rågmjöl i en skål och och blanda med salt, vitpeppar och torkad persilja. Jag tänkte hålla mig till en svensk klassisk husmansvecka såhär i höstrusket och först ut ett vansinnigt gott recept på stekt, inlagd strömming
Hacka dill och persilja och skär gräslöken smått. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Blanda en röra på creme fraiche, färskost, dill, persilja och stenbitsrom. Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
persilja. Panera strömmingarna på följande sätt. Låt strömmingarna svalna. Lägg de stekta strömmingarna i en glasburk, slå försiktigt den kalla ättikslagen över