Innan servering tillsätt hackade ägg och persilja. 4 port1 msk smör3 msk mjöl2 ½ dl matlagningsgrädde2 dl vatten1 fiskbuljongtärningpeppar3 kokade ägg1 knippe persiljaSmält smöret och vispa i mjölet, späd med grädde och vatten och låt koka upp med buljongtärningen
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och rör om. Halvtina fiskblocket och skär det i fyra bitar. Lägg fisken i en ugnsfastform och krydda med salt och peppar
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
I motsats till våra rejäla såsportioner så äter vi ganska små portioner med fisk. Eftersom jag älskar sås så är mängden i receptet nedan väl tilltagen och räcker gott och väl till fyra portioner
Kanske en utav de mesta klassiska såser som finns tillfisk, ägg- & persiljesås. Oftast till kokt torsk eller kolja, men i min värld funkar det till i princip all fisk
Värm mjölken och vispa ner maizena såsredning till en ganska fastsås. Koka torsken i lite fiskbuljong. Fiskköttet ska vara vitt och fast meninte sönderkokt