Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Gott tillsammans med både potatis, ris och pasta. Som tur är brukar jag fylla på skafferiet med lite smått och gott (jag känner mig själv) och längst in i skåpet fanns en pesto-burk (nötfri) och tillsammans med lite riven parmesan fick det bli kvällens smaksättare för den torsk vi planerat att äta
Blanda upp den kokta pastan med peston. Jag gjorde egen pesto idag, vilket är att föredra smakmässigt, men har du riktigt bråttom så använd färdig pesto
Till fiskgratängen åt vi risoni, ett litet kärt pastakorn som ser ut som en tvilling till riskornet men som går mycket snabbare att koka och har en helt annan konsistens
I receptet beskrivs torsk med cashewtäcke som gärna serveras med kokt eller pressad potatis samt en god salsa (länk i receptet) och gärna säsongens grönsaker från odlingslådor eller gårdsbutiker
Kör alla ingredienserna till peston i en matberedare till en slät konsistens. Ta bort det översta bakplåtspappret och skär smala pastaremsor med en vass kniv
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs och bechamelsåsen över