Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Som förrätt fick vi små petitchouxer fyllda med en underbart god räkröra. Till dessert blev det också petitchoux, fast en krans som fyllts med grädde och bär samt toppats med choklad och glasyr
Ställ ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt. Vispa kraftigt ( jag hade elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning
Servera som förrätt, tillbehör till en soppa, till en kopp te el dyl. För traditionella petit jouexer tar man smör i stället för olivolja och fyller med något som passar en bakelse