Petit choux förrätt recept

Goda petit choux bakade idag

Goda petit choux bakade idag

Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Ännu en dag med fransk matlagning!

Ännu en dag med fransk matlagning!

-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petitschoux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Citronfylld petitchoux. Ni vet då när vi bestämmer ett tema och sedan delar vi upp vem som lagar förrätt, varmrätt och efterrätt
Matbloggsträff på Restaurangakademien

Matbloggsträff på Restaurangakademien

Vi blev bjudna på en rad olika chokladgotter, bland annat chokladbräck och chokladfyllda eclairs (avlånga små petitchoux) tillsammans med kaffe
Sött, sa fröken Dill

Sött, sa fröken Dill

Här får ni därför recept på sommarens bästa söta, små petitchoux-bakelser med punchkräm och jordgubbar

Mat- och vinsurfande i Stockholm

Som förrätt fick vi små petitchouxer fyllda med en underbart god räkröra. Till dessert blev det också petitchoux, fast en krans som fyllts med grädde och bär samt toppats med choklad och glasyr
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Kruxet var bara att jag inte vet så mycket om fransk matlagning mer än att jag har gjort moules marinières, ratatouille och petitchoux ett par gånger

Restaurang - Crom Exquis (Paris)

Till efterrätt fick vi petitchoux som serverades tillsammans med en stor kula vaniljglass och tonvis med karamellsås

Hur vi träffades och en drömgäst

Men om det bara hade varit en bättre trerätters hemma hade jag nog valt petitchouxer med kallrökt lax, rom, dill och philadelfiafyllning till förrätt

Gott nytt 2018!

Förrätten bestod av petitchoux med lax och Philadelphia-fyllning och chips med löjrom och gräddfil. Gott nytt 2018
Petit Choux med Dulce de leche

Petit Choux med Dulce de leche

De går ju även att använda som förrätt med tex ostkräm, räkor osv i då de inte är söta eftersom de inte innehåller något socker
Petit choux

Petit choux

Till drinktilltugg eller förrätter kan de fyllas med t ex räkor, ostkräm, guacamole och mycket annat
Petit choux

Petit choux

Fyllning till förrätt. Rör ihop cremefraiche och philadelphiaost med lite salt ochpeppar, skär av toppen på petitchoux

Petit Choux - som förrätt

Ställ ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull , och smöret skall smältas helt. Vispa kraftigt ( jag hade elvisp ) och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig omrörning

Petit chouxer

Servera som förrätt, tillbehör till en soppa, till en kopp te el dyl. För traditionella petit jouexer tar man smör i stället för olivolja och fyller med något som passar en bakelse