Petit choux krans recept

Mat- och vinsurfande i Stockholm

Till dessert blev det också petitchoux, fast en krans som fyllts med grädde och bär samt toppats med choklad och glasyr
Petit choux krans, Waleskrans

Petit choux krans, Waleskrans

Petitchouxer kan ju varieras på massvis av sätt, med olika smaksättningar på fyllningen och glasyren
Petit choux bakelser

Petit choux bakelser

Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut till små bakelser eller till en krans. Luftiga bakelser som man kan fylla med vad man vill
Petit choux

Petit choux

Man kan även spritsa petitchouxen till en krans och dela och fylla. "litet kålhuvud"Tänk på att petitchouxer är väldigt känsliga för drag, så öppna inte ugnsluckan förrän de är klara

Petits chouxer

Spritsa smeten till en längd eller krans istället. Petitschouxer kan varieras såväl i formen som storleken efter egen fantasi och smak

Branddeg-PÂTE À CHOUX

Spritsa ut degen till runda bollar ,lite toppiga, = petitchoux,. små lite böjda längder= bananbakelser, eller stora kransar

Räkkrans

Gör en petitschoux enligt receptet på paketet. Antingen som krans eller som bullar. När kransen eller bullarna är klara skärs ett lock av och räkblandningen lägges i, lägg tillbaka locket