Fläskgryta. Fräs lök och champinjoner, lägg i gryta. Lägg allt tillsammans med broccoli i grytan, häll på sky/buljong, låt småkoka tills broccolin är färdigkokt
Denna gryta med fläskkött får en härlig smak av (Matric) Salsa Arrabbiata. Stek köttet i grytan. 800 gr fläskkött, tex skinkstek eller picnicbog. 800 gr fläskkött, tex skinkstek eller picnicbog
Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. 300 g picnicbog eller annat fläskkött. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Lägg den i en ugnsfast stekgryta. 1–2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött. 11–2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött matolja till stekning 1-2 dl färdig barbequesås (valfri) 1 dl rött vin 1-2 gula lökar, grovhackade 2 vitlöksklyftor, krossade salt och svartpeppar. Ställ in grytan långt ner i ugnen och låt den stå i 6–8 timmar eller tills köttet går att dra isär med ett par gafflar
Varva kyckling, ett lager gelatinblad och picnicbog på kökshandduken i bunken. Koka upp vatten, salt, purjolök, skalade och delade morötter, kryddpeppar, svartpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta