Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
hälften av blandningen till picnicbogen och pensla potatisen och fänkålen med resten. Skär bakpotatisen och fänkålen in ½ cm tjocka skivor och fördela i en ugnsform
Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig. När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen
Lägg i en gryta som klarar att stå i ugnen. Sätt på locket på grytan och sätt in i ugnen. Jag valde Picnicbog för 29 kronor kilot. Recept1,3 kilo kött1 dl chilisås2 msk tomatpuré1 msk balsamvinäger2 tsk salt2 krm svartpeppar1-2 röda chilifrukter1 gul lök4 vitlöksklyftor1 tsk paprikapulver1 msk senapspulver1 msk råsockerSätt ugnen på 125-150 grader. Låt stå i ugnen ytterligare ca 2-3 timmarTa av locket sista 30 minutrarna
skinkstek/picnicbog). Gör som vi, träffas några stycken, drick lite gott vin, hjälps åt, gör några salsor, en tzatziki och rosta lite bruschetta i ugnen
Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Förkoka broccolin lite lätt och lägg i botten på smord ugnssäker form. 800 g grytbitar av nöt eller picnicbog. In i mitten av ugnen 200 g ca 25 minuter. 800 g grytbitar av nöt eller picnicbog
Lotusgrillen fick jobba ordentligt när jag indirekt grillade picnicbog i över tre timmar. Jo det är faktiskt falukorv som gratinerats i ugnen toppad med bland annat mozzarella