Därefter en grillad Entrécote med potatisgratäng och en het skysås. Pressa över citronsaften och låt sjuda in något och avsluta till sist med en klick smör för att blanka av såsen
Låt såsen koka ihop till härligt krämig konsistens. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen. Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta
Jag skulle servera några fina pilgrimsmusslor till förrätt och hade både lite överbliven kokt broccoli i kylen och den enkla asiatiska såsen jag serverat till lax
Toast med pilgrimsmussla. Ringla runt lite av pytten och såserna, klart att servera. Pytt. Fintärna potatisen och skölj i vatten för att få bort stärkelsen
Lägg upp en tallrik med musslor, räkor samt sås. Lägg blåmusslorna i såsen och låt puttra under lock i ca 3 minuter tills de öppnat sig. Räksås Fond från ovan 3 dl grädde 1 dl vitt vin 1 knivsudd cayennepeppar Salt och vitpeppar
Dessutom fick Moster hjärnsläpp och glömde oxå att massera in sesamolja i nudlarna samt dela upp mirinsåsen i två delar, så på bilden fattas det även skedad sås runt om rätten