I orginalreceptet är det bara en pilgrimsmussla per person, men det tyckte jag var lite lite. Det jag skulle ändra till nästa tillagning är att antingen köpa små musslor, eller stora och dela dem i två för i det här fallet så blev baconet färdigt innan musslan inuti hann bli helt tillagad
Tillagning. Den första rätten var denna pilgrimsmussla som är väldigt enkel och fräsch. Skär varje pilgrimsmussla i tre skrivor och lägg på en tallrik med lite salt och strösocker utstrött
Kammusslan (placopecten magellanicus) kallas även pilgrimsmussla (det ska visst vara någon skillnad men det är oklart vilken) och är egentligen en stor köttig slutmuskel omgiven av det karaktäristiska vågformiga skalet
Låt dem sen ligga i rumstemperatur 15-20 minuter innan tillagning. Här kommer en ganska enkel rätt att tillaga som bygger på lite exklusiva råvaror - helt enkelt vad vi hemma hos oss kallar för fredagslyx
Ta av det lilla muskelfästet på pilgrimsmusslorna (det blir segt vid tillagning). Pilgrimsmusslor eller kammusslor är lite speciella i sin smak och konsistens