Pilgrimsmussla tillagning recept

Baconlindade pilgrimsmusslor med rotsellerisallad

Baconlindade pilgrimsmusslor med rotsellerisallad

I orginalreceptet är det bara en pilgrimsmussla per person, men det tyckte jag var lite lite. Det jag skulle ändra till nästa tillagning är att antingen köpa små musslor, eller stora och dela dem i två för i det här fallet så blev baconet färdigt innan musslan inuti hann bli helt tillagad
Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto

Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto

Tillagning. Den första rätten var denna pilgrimsmussla som är väldigt enkel och fräsch. Skär varje pilgrimsmussla i tre skrivor och lägg på en tallrik med lite salt och strösocker utstrött
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Eftersom det är en mjuk böna bör de tillsättas grytan i slutet av tillagningen. Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta
En slutmuskel i gott sällskap

En slutmuskel i gott sällskap

Kammusslan (placopecten magellanicus) kallas även pilgrimsmussla (det ska visst vara någon skillnad men det är oklart vilken) och är egentligen en stor köttig slutmuskel omgiven av det karaktäristiska vågformiga skalet
Fredagsgott och julens drycker

Fredagsgott och julens drycker

Ta fram fisk och musslor så de inte är kylskåpskalla vid tillagningen. Havsläckerheter på spett med nudlar och limebeurre blanc
Pilgrimsvandring en fredag ... ?

Pilgrimsvandring en fredag ... ?

Även om råvarorna är exklusiva så är tillagningen busenkel och snabb. Låt de bli rumsvarma innan tillagningen
Fisk- och skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta

Tillagning. Kajsa bjöd på den här gooooda soppan med härliga thaismaker. Och så hade hon dukat så vackert

Pilgrimsmusslor Provençale

 Stek musslor, champinjoner, schalottenlök och vitlök i olivolja på hög värme ca 2 minuter tills de får färg
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor

Saffransrisotto med pilgrimsmusslor

Rör om under hela tillagningen för att få en riktigt krämig risotto. Risotto är något som jag är väldigt förtjust i att laga, och att äta