Ofta så serveras pilgrimsmusslor stekta men här är de nästan helt råa, de har bara marinerats några minuter i citronsaft, resultatet blir att smaken av musslan kommer fram på ett helt annat sätt än om den är stekt
Carpaccio med löjromsklick, lökring och chokladmajonäsVågat. Löjrom och carpaccio var succé och lökringen smaskig därtill, ny kombo för mig och här hade jag nästan hellre skippat chokladen
Carpaccio på pilgrimsmussla. Carpaccio på pilgrimsmussla. 2 färska pilgrimsmusslor per person. J och jag firade en väldigt mysig nyårskväll, men det var faktiskt tur att vi inte hade några gäster, eftersom delar av middagen blev rejält misslyckade
Det skulle ha bjudits på finchark till champagnen, lagats carpaccio på pilgrimsmussla med citrussmör, Piccata Olmåsnese, serverats goda ostar och lite allt möjligt
12 st pilgrimsmusslor. 1. Skär pilgrimmsmusslorna i tunna skivor och lägg på förrättstallrikar. Ringla över god olivolja och dekorera med strimlade citronskal som ”marinerats” en timme i en skvätt olivolja
I min tappning blev det istället tunna skivor av råa pilgrimsmusslor som bas för den lyxiga rätten. Frys pilgrimsmusslorna någon halvtimme, så blir de lättare att skiva i mycket tunna skivor
grillad fisk, risotto, pilgrimsmusslor och deras specialitet – kött som stekts på en het sten. Carpaccio på svärdfisk var riktigt delikat liksom min ravioli med tryffelsås
Manda och jag valde att dela på en förrätt vilket var Carpaccio av pilgrimsmusslor, de andra i sällskapet nöjde sig med varmrätt och sparade magen för efterätten