Pilgrimsmusslor färska recept

Stekta pilgrimsmusslor med puylinssallad

Stekta pilgrimsmusslor med puylinssallad

Pilgrimsmusslor är en delikatess. Ställ tillbaka stekpannan ytterligare en gång och när den är mycket het droppar du i lite olivolja och steker saltade och pepprade pilgrimsmusslorna

Stekta pilgrimsmusslor

Djupfrysta pilgrimsmusslor är givetvis inte lika fina som färska. Om de har pilgrimsmusslor till förrätt när vi är ute på restaurang och äter så slutar det nästan alltid att vi väljer det
Brynt pilgrimsmussla i mango- och chilisalsa

Brynt pilgrimsmussla i mango- och chilisalsa

2-3 pilgrimsmusslor per person. 2-3 pilgrimsmusslor per person. Bara ett par dagar kvar till Trettondagsafton och möjlighet till en ytterligare middagsbjudning för vänner och familj
Pilgrimsmusslor med fänkålskräm

Pilgrimsmusslor med fänkålskräm

Stek pilgrimsmusslorna i smör tillsammans med anisisop (knappa minuten på varje sida). Gott och krämig med pigrimsmusslor och fänkål
Pilgrimsmussla med sallad på rökt lax och mango med sesamvinägrett

Pilgrimsmussla med sallad på rökt lax och mango med sesamvinägrett

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st pilgrimsmusslor , färska eller frysta 2 tsk sesamolja 1 tsk sesamfrö 1 flingsalt 1 st svartpeppar , nymald Sallad 2 skiva(or) kallrökt lax 0,5 st mango(s) , välj en färsk och mogen 4 st körsbärstomater 1 st salladslök(ar) 2 msk koriander , hackad 1 st lime , pressad Sesamdressing 2 tsk sesamolja 1 tsk soya 0,5 tsk honung 1 st lime , pressad Köp receptet
Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

300 g pilgrimsmussla smör salt. Sockersaltad gurka0,5 gurka 1 tsk strösocker 1 tsk citronsaft, färskpressad 0,5 citron, rivet skal 1 krm salt
Pilgrimsmusslor med het dressing

Pilgrimsmusslor med het dressing

Öppna de färskapilgrimsmusslor med en spetsig kniv. Palsternackspuré. Skala och skär potatis och palsternackor i bitar

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs, från min kokbok "Taste by Louise". Pilgrimsmusslor.  Ta bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på hälften eller i tre delar (beroende på storlek)
Pilgrimsmusslor à la Provencale

Pilgrimsmusslor à la Provencale

120 pilgrimsmusslor, färska eller frysta, avtorkade. 11 msk färska brödsmulor. När det har smält och fräser, lägger du ner pilgrimsmusslorna i pannan och steker på hög värme i 2 minuter på varje sida