Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Så här kommer ett förslag på en god förrätt bestående av pilgrimmsmusslor, mango och chili. Tärna mangon, hacka chilifrukterna fint, skiva salladslöken, pressa limen och rör samman det hela med olja samt vinäger
Mangosalsa. Mango, fint tärnad. Servera direkt med avokadokrämen, mangosalsan, ringla lite fin rapsolja på sidorna och dra några varv med svartpepparkvarnen ovanpå musslorna/salsan
Jag älskar pilgrimsmusslor och den här rätten kan man äta både som förrätt och som varmrätt om man lägger till några fler musslor och har ett gott bröd till
Vill dela med mig av vår goda förrätt som vi hade på påskafton, en ceviche med gravad lax (jag använde den saffransgravade jag gjorde härom dagen) och pilgrimsmusslor, så himla gott
Perfekta på en asiatisk buffé eller som förrätt. Och det går också bra att fylla dem med andra grönsaker, så som sallad, svamp, böngroddar eller ärtskott och exotiska frukter tex mango eller papaya
Förrätt. Efterrättsvinet från trendiga sydvästra Frankrike med kraftfulla, breda toner av mango och annan tropisk frukt blev ovanligt osött till rätten och det var tacksamt
Tärna musslor, lax och mango i centimeterstora bitar. Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor (200g). 1 mango. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor. 1 mango