Pilgrimsmusslor huvudrätt recept

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Efter en lunch på Delikatessen i Malmö, köpte jag sex pilgrimsmusslor och två fina svenska ostron, Ostrea edulis
Förslag på nyårsmenyer

Förslag på nyårsmenyer

Pilgrimsmusslor med ingefära,chili, lime och vitlök. Båda huvudrätterna är med kycklingfilé men, du använda det kött som du tycker bäst om
Surf and turf

Surf and turf

Trä jätteräkorna och pilgrimsmusslor på fyra spett och salta. 8 pilgrimsmusslor. Stek eller grilla dem. Salta och peppra oxfilén och stek eller grilla till önskad genomstekningsgrad
Nyårsmenyer

Nyårsmenyer

När jag själv har letat igenom olika nyårsmenyförslag på nätet känns det som att fokus ligger på filé på olika sorters kött till huvudrätt och en och annan pilgrimsmussla bland de mer köttiga förrättsförslagen, så här kommer därför alternativ till det köttiga som blir precis lika gott, om inte godare
Det ångar om musslorna

Det ångar om musslorna

Citronmarinerade och ångade pilgrimsmusslor. Det här fungerar även lika bra som ensam förrätt eller huvudrätt (med ris eller glasnudlar till)

Gott nytt 2012!

Salta och peppar pilgrimsmusslorna. Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Med några fina pilgrimsmusslor, som redan var rensade, och lite tålamod med två dagars surdegsväntan, gjorde jag en god och lite extra lyxig lunch till oss i stugan idag
Revansch på nyårsmiddagen

Revansch på nyårsmiddagen

Huvudrättens tournedos beredde inga problem. 2 färska pilgrimsmusslor per person. J och jag firade en väldigt mysig nyårskväll, men det var faktiskt tur att vi inte hade några gäster, eftersom delar av middagen blev rejält misslyckade
Middag på BArBORD

Middag på BArBORD

Till huvudrätt åt jag ljummen skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, havskräftor, färska räkor och. Igår kom jag tillbaka till Göteborg, efter att spenderat nästan en hel vecka i Arvika
Seafoodspett

Seafoodspett

Innan hade jag tänkte att vi skulle äta spetten som förrätt, men när jag såg spetten insåg jag att det här kommer att bli en huvudrätt, jag blev minst sagt mätt
Intervju med Patrik Rhedin

Intervju med Patrik Rhedin

Grillade pilgrimsmusslor med olivolja, flingsalt & parmesanost serverad på en ruccolabädd. Huvudrätt. Vi kör på med intervjuerna, här kommer en rykande färsk med Patrik Rhedin, vem är då Patrik

Helgen i Oslo...

Till huvudrätt lammeskank och rotfrukter. eller bröllop i Oslo, i dagarna tre. En minst sagt innehållsrik helg som hade alla ingredienser för en galen fest