Så här såg det ut på nyår. Pilgrimsmusslor är en delikatess. Ställ tillbaka stekpannan ytterligare en gång och när den är mycket het droppar du i lite olivolja och steker saltade och pepprade pilgrimsmusslorna
blomkålspiren, pilgrimsmusslorna och hollandaisesåsen. Men om du inte vill ta risken att den egna såsen gjort på riktigt smör skär sig på nyår så, visst, gå på en färdigköpt
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Pilgrimsmusslor med ingefära,chili, lime och vitlök. Det närmar sig nyår och snart är det 2016. Här kommer 2 förslag på 3 rätters menyer som du kan laga
Tidigare nyårsmenyer hittar ni här. Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor (200g). Nyår 2011. Nyår 2012. Nyår 2013. Nyår 2015 ca 6-8 personer. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor
Vi håller på att planera för nyårsmiddagen och jag ska idag provlaga den tänkta desserten. För dig som fortfarande inte har spikat nyårsmenyn har jag här kombinerat två nyårsmenyer på temat vegetariskt respektive fisk- och skaldjur
Stekta pilgrimsmusslor med rotselleripuré och äpple. Jag har fått ställa in en massa roliga planer och håller tummarna för att jag blir frisk till nyår
Denna gång vägrade jag julmat, det hade visst alla andra tröttnat på också istället blev det halstrade pilgrimsmusslor till förrätt, lammstek med sky, gnocchi och mörkgrönsallad med granatkärnor till varmrätt och vaniljglass med frusna lingon och tjinuskisås till efterrätt