Pilgrimsmusslor stektid recept

Pilgrimsmusslor med parmesanaioli och krispig fänkålssallad

Pilgrimsmusslor med parmesanaioli och krispig fänkålssallad

Så här på årets sista dag, är det dags för ett recept på pilgrimsmusslor. Pilgrimsmusslor med parmesanaioli, fänkålssallad och potatistärningar4 portioner i förrättsstorlek8 pilgrimsmusslor, rensade och adduktormuskeln bortplockadsalt, smörParmesanaioli1 äggula1 vitlöksklyfta1,5 dl rapsolja1 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger0,75 dl finriven parmesansaltPotatistärningar 2 bakpotatisarolja, saltFänkålssallad0,5 stor fänkål1 äpple, gärna Ingrid Marie eller Granny smithsaften från en halv citronsalt, svartpeppar8 tunna skivor av levainbröd eller ciabattadillBörja med fondantpotatisen. Stektiden är ca 20-30 sek per sida. 8 pilgrimsmusslor