Tillsätt flytande margarin och mjölk och arbeta snabbt samman till en deg med en trägaffel. Fäst ena änden på en lång pinne och linda degen runt pinnen i en glas spiral
Knåda degen. Dela upp degen i fyra bitar och rulla ut varje bit till en lång smal sträng. Vira degen runt en skalad grillpinne eller runt korvar på en skalad grillpinne
Skala och riv morötterna fint, blanda ned i degvätskan. Låt svalna, och blanda i degvätskan. Knåda degen länge, ca en kvart i assistent, till degen börjar lossna från skålens kanter
Ta upp degen på bakbord, kavla ut till en platta och bred över äppelmos och strö över kardemumma. Ta upp degen på bakbord, kavla ut till en platta och bred över smör, strö över strösocker och kanel
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder. Rulla upp degen på en pinne och grädda i ugnen under ca 10 minuter på 200°c eller grilla den själv över öppen eld