Ingredienser deg1 del ägg 2 delar vatten mjöl, 3/4 vete, 1/4 rågolivoljasaltIngredienser fyllningsavoykålspenatfetaostblåmögelostGrovhacka och stek spenat och kål
Men dessa vegetariska pirogerna passar många och därför får de en egen bloggpost. Börja med grönkålen. Pensla till sist pirogerna med lite olivolja och strössla över lite havssalt
Sötpotatispiroger med grönkålssallad och. Men innan dess är det såklart dags för ännu ett vegetariskt recept och denna gång blir det piroger gjorda på glutenfri smördeg och en krämig sötpotatisfyllning
Nästa gång tänker jag testa att servera den smarriga röran med ris, eller så kanske jag använder den som fyllning i piroger, vilket jag tror kan bli supergott
Receptet är hämtat ur boken Laga glutenfritt – pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker. Byt svartkål mot grönkål eller broccoli eller blomkål som faktiskt är gott att bryna ordentligt
Jag tycker det allra godast med en god Pizzasallad till piroger, testa. Pizzasallad½ Vitkålshuvud½ burk inlagd paprika + dess spad - halva burkensalt, svartpepparströsocker1. 5 dl olivolja2 msk ättika, 12 %-igRiv kålen, jag gjorde i matberedaren men fungerar också bra att skära med osthyvel
Rétes kaposzta, längst ner, är strudel fylld med surkål, det är bland det godaste jag vet. Kålen smakar fylligt av karamelliserad lök och har en silkeslen konsistens