Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten. Pensla till sist pirogernamed lite olivolja och strössla över lite havssalt
(Såklart tog jag den fulaste med hål i hehe, men det var ju extra mycket fyllning också). Testade göra glutenfria piroger till middagen som vi åt med chililax
Det funkar att göra snabba och enkla godsaker att bjuda på vid spontanfika, efterrätter efter en middagsbjudning men också piroger, pajer, eller knyten som jag gjorde igår
Täck ordentligt med plast och låt vila i rumstemperatur medan du förbereder fyllningen. De smakar allra godast nystekta och varma och serveras gärna med en god yoghurtdipp
Rotfrukterna i den här soppan skulle egentligen utgöra fyllningen i piroger, men så blev det inte. Vi åt sådana piroger när vi besökte Cornwall för några år sedan och jag har sedan dess varit sugen på att testa att baka sådana själv
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Så helt vegetariskt. I helgen gjorde vi dessa små pirogerna, ååå så goda de blev. Stansa ut cirklar med en mugg, kakmått eller liknande, lägg på lite fyllning och hackad mozzarella och kläm ihop
Piroger är perfekt. Jag bakade både empanadas med köttfärs och sådana fyllda medvegetariskt innehåll. Vem behöver åka till fjällen när det är ordentligt med snö och ett par grader under minusstrecket i Stockholm