Piroger med vitkål recept

Piroger

Piroger

Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond. Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel

20 piroger med tacofyllning och 1 tacopaj

dryga ut färsen med grovt rivna morötter, vitkål och/eller svamp). Pirogermed tacofyllning. Lägg en dryg matsked tacokryddad köttfärsröra på rundlarna, pensla halva kanten med vatten och vik över den andra halvan, tryck till kant med mjölad gaffel
Piroger gjorda med färdigköpt pizzadeg

Piroger gjorda med färdigköpt pizzadeg

Finhacka lök, grovriv morot och finstrimla vitkål. Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Ylva pirog

Ylva pirog

Jag serverade med en sallad till och båda barnen åt och tyckte att det var helt ok (vilket är ett bra omdöme från dem)
Grönsaksfyllda piroger

Grönsaksfyllda piroger

Här har vi använt kokt potatis som blivit över men prova gärna med blomkål, strimlad vitkål, morot eller andra rotfrukter
Grönsaksfyllda piroger

Grönsaksfyllda piroger

Här har vi använt kokt potatis som blivit över men prova gärna med blomkål, strimlad vitkål, morot eller andra rotfrukter
Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Vill man kan man göra små portionspiroger. Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss
Smördegspirog med vitkål & salsiccia

Smördegspirog med vitkål & salsiccia

Lägg i ugnsform och pensla pirogernamed det vispade ägget. Servera med en god sallad, eller om man är trött och stressad bara precis som de är
Nyttiga små köttfärspiroger

Nyttiga små köttfärspiroger

Brukar göra pirogermed färdig pizzadeg från ICA.  Men dessa, med hemmagjord deg, blir så mycket godare och nyttigare
Små köttfärspiroger - 137 kcal

Små köttfärspiroger - 137 kcal

Börja med köttfärsröran så den hinner svalna innan pirogerna ska fyllas. Stek i olivolja tillsammans med färsen några minuter
Krämig pizzasallad

Krämig pizzasallad

Idag bjuder jag på en krämig pizzasallad som är god till pizza, piroger, grillat och allt vad man nu kan tänka sig
Potatismosgratinerad rumänsk vitkålsröra

Potatismosgratinerad rumänsk vitkålsröra

Nästa gång tänker jag testa att servera den smarriga röran med ris, eller så kanske jag använder den som fyllning i piroger, vilket jag tror kan bli supergott
goda piroger-  den perfekta 'grab and go' maten

goda piroger- den perfekta 'grab and go' maten

Låt sedan fyllningen ligga i ett durkslag över en bunke (spara vätskan och gör en god brunsås om du vill) medan du gör pirogerna, för att vara säker på att inte få för mycket vätska i pirogerna
Grönsakspiroger

Grönsakspiroger

Salta och fräs ihop alltsammans mjukt med oljan. Tillsätt timjan och smaka av medmed peppar och sojasås
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Smaka av med salt, peppar och vinäger. Serveras med lite riven persilja och gräddfil (Smetana ifall du har) och gärna en pirog
Köttfärspirog med örter och piripiri

Köttfärspirog med örter och piripiri

Skala och hacka löken, strimla vitkålen fint och fräs i en stor gryta. Tillsätt färsen och fräs med. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar