Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond. Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel
dryga ut färsen med grovt rivna morötter, vitkål och/eller svamp). Pirogermed tacofyllning. Lägg en dryg matsked tacokryddad köttfärsröra på rundlarna, pensla halva kanten med vatten och vik över den andra halvan, tryck till kant med mjölad gaffel
Finhacka lök, grovriv morot och finstrimla vitkål. Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Nästa gång tänker jag testa att servera den smarriga röran med ris, eller så kanske jag använder den som fyllning i piroger, vilket jag tror kan bli supergott
Låt sedan fyllningen ligga i ett durkslag över en bunke (spara vätskan och gör en god brunsås om du vill) medan du gör pirogerna, för att vara säker på att inte få för mycket vätska i pirogerna
Skala och hacka löken, strimla vitkålen fint och fräs i en stor gryta. Tillsätt färsen och fräs med. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar