sked torrjäst. 2 ggr stora sked torrjäst. Du behöver. Till degen. 2 ggr kopp vetemjöl under jäsning (plus 6-8 ggr kopp till att knåda degen, det beror på hur mycket till degen känns bra
Recept på vanliga köttfärspiroger hittar du HÄR. Recept på vanliga köttfärspiroger hittar du HÄR. 30 g färsk jäst (lite mer än en halv jäst) eller 2,5 tsk torrjäst. 30 g färsk jäst (lite mer än en halv jäst) eller 2,5 tsk torrjäst
Sambosek och fatayer är små piroger. Ca 20 st små piroger. 1 tsk torrjäst. Hetta upp rapsolja och fritera pirogerna i ca 2 minuter på varje sida. Smörj en plåt med rapsolja, smörj ordenligt så de inte fastnar, lägg pirogerna på och baka mitt i ugnen på 200° i ca 10-15 min. Ca 20 st små piroger. 1 tsk torrjäst
Blanda ljumet varmt vatten med 1 paket torrjäst i en skål och låt stå 15 min. 1 paket torrjäst. 1. 2. Lägg mjölen i en skål och tillsätt sedan jästen i (steg 1)
1,2 gram torrjäst (eller 5 gram färsk). 2½ dl vatten (tänk på varmare vatten för torrjäst). Börja kvällen före du ska ha pirogerna med att röra ut jästen med vattnet, låt vila i 10 minuter (så jästen hinner vakna till). 1,2 gram torrjäst (eller 5 gram färsk). 2½ dl vatten (tänk på varmare vatten för torrjäst)
tsk torrjäst. Pasta di pizza. Häll vatten och olja i en bunke. Ta kallt vatten. Varmare vatten ger snabbare jäsning, men det blir godare med långsam jäsning
Hur många av er kan med en gång hålla med mig om att piroger äter man alldeles för sällan. Jag gjorde den på torrjäst eftersom det är en stapelvara jag alltid har i mitt skafferi
Piroger. Pirogerna kan även vikas som halvmånar och tillslutas med hjälp av en gaffel. Häll ner 8 dl mjöl i en degbunke och blanda med torrjäst och salt. 50 gram torrjäst
Värm vattnet till 40 grader, blanda torrjäst och vatten tills jästen löst sig. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ungefär 10-20 minuter beroende på hur stora pirogerna är