Imin gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd. För ett tag sedan hittade jag receptet, jag hade tydligenskrivit ner det innan jag slängde läroboken
Idag så bakade jag pitabröd som vi fyllde till kvällsmat. Alfred hjälpte till att laga maten. Sen fick barnen välja själva vad de ville ha isinapitabröd
Värm bröden iugnen och fyll de sedan med sallad, gurka, tomat, lök, biffar och tzatziki. Tzatzikin som jag la ut häromdagen var faktiskt ett tillbehörtill denna goda rätt
Idag har jag bakat pitabröd för första gången och det var en intressant upplevelse. Degen skiljdesig åt från vaniligt bröd på mer än ett sätt, men gott blev det
Det är att passa på ugnen, för dessa pitabrödblir klara SNABBT. Kom ihåg att passa på bröden, alla ugnar är olika och om dom gräddas för länge blir det hårdbröd istället
Viktigt att brödet får jäsa så länge så de öppnas upp iugnen. Hembakta pitabröd är supergott. Man kan fylla dom med kyckling, köttfärs, ost, grönsaker eller det man vill