Hemligheten är den långa jästiden. En perfekt krispig och god pizzadeg. Det går att bara jäsa en timme och sen kavla ut den, men att jäsa den länge i kylen gör stor skillnad
En pizzadeg kan du sätta vid lunch och baka av till middag. Du slipper använda jästoch undviker därmed det som kan hända vid för kort jästid eller för mycket jäst, nämligen att brödet smakar just jäst
Pizzadeg - kalljäst. ♥ ½ pizzadeg. ♥ ½ pizzadeg. Jästiden får gärna vara lång, minst 4 timmar, men jag rekommenderar att göra degen kvällen innan eller till och med två dagar innan. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg. ♥ 1/8 pizzadeg
Pizzadeg. Pizzadeg. Jästiden varierar mellan 10 och 30 minuter. Smörj en plåt eller ugnsform (ca 30 cm i diameter) med lite olja och lägg på den sträckta pizzadegen
Jag arbetar alltid med ekologisk jäst och tänk då på att degen ibland kräver lite ner jästid. Det här receptet på pizzadeg är så bra, hittade det i tidningen Hunger och gillar det för att man kan göra en stor deg, dela upp, frysa in och sedan ta fram och tina i kylen när man behöver den
Vad sägs om minipizzor med taleggio och fikon, pizzadeg med fullkorn eller varför inte lyxiga småpizzor med skaldjur som en trevlig inledning på nyårsfesten
Man kan göra dubbel sats pizzadeg och göra pizzabullar (rulla ihop och skär på samma sätt som kanelsnäckor) att frysa in, i väntan på att pizzorna blir klara och sedan grädda bullplåten medan man äter de nygräddade pizzorna
Pizzadeg. Låt jäsa övertäckt 1-2 timmar (jästmängden kan dubbleras och jästiden halveras om man har bråttom). Ta ett glas eller en kopp som är ca 67 cm i diameter, doppa kanterna i mjöl och ta ut rundlar i pizzadegen