Jag gillartraditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkoktaivin, råsocker, kanel och vanilj
Ta upp plommonen ur vinet och placera dem med krysset uppåt i en form med bakplåtspapper i botten. Tvätta plommonen och skär ett kryss på toppen med en vass kniv, så djupt att du nuddar kärnan
Tänk om denna vänliga själ även kunde stoppa vindarna eller i varje fall lugna ner dom lite. Vi hade recept på en plommonsås som vi gjort tidigare som vivisste skulle passa bra till så den fick det bli, plus litegratineradpotatismos, sen var vii hamn
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa ini stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, drickakryddiga teer, mustigtvin och laga mat i gryta
Gjord på Tempranillo och med inslag av torkade körsbär, plommon, kakao, dill och tobak. Krämig burrata omgiven av ett hav med tomater i en marinad av olivolja och balsamvinäger
Grenache druvan har ofta toner av plommon, björnbär, peppar, örtig och iblandsyltig. För ett vittvinsalternativ från samma område så välj ett vin baserat på rousannedruvan
Tillsättvin och låt det koka in. Koka plommonen och kycklingbitarnai en gryta med hälften av smöret. Tillsätt därefter en slev buljong, en nypa muskotnöt, salt och peppar
Ett kryddigtvin med fatkaraktär, inslag av kakao, plommon, kaffe, örter, nypon och valnötter. Väl värt det kan jag säga för vinet var fantastiskt gott och precisi vår smak