Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Häll smeten över plommonen. 1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp
Vill man ändå plåga sig med att påminnas om det när det är-17 °C ute och så krispigt kallt att man inte vet vilket ben man ska stå på så rekommenderar jag att baka kaka nedan. 4 ägg4 dl socker4 dl vetemjöl300 g smält smör2-3 bär, jag tog rödavinbär från vår trädgård som jag hittade i frysen, det går lika bra med plommon, körsbär, vitavinbär osvRör ihop allt utom bären till en jämn smet
Kärna ur plommon och skär dem i fjärdedelar på längden. Låt den färdiggräddade kakan svalna och stjälp den sedan ur sin form så att frukten eller bären kommer överst
Clafoutis är nästan som Frankrikes motsvarighet till vår pannkaka i Finland. Ville göra en clafoutis med körsbär, men hittade inga bär, så det fick bli plommon denna gång
Den här saftiga kakan kan också smaksättas med plommon eller körsbär om man så vill. Själv har jag fixat kaffe och en saftig picknickkaka som serveras med vaniljkvarg
I bakväg ville jag testa den här kakan jag bakat idag, samt en kaka med mandel och mandelmassa. Nu är mina plommon äntligen klara, söta gulröda Viktoriaplommon
Dela plommonen i halvor och kärna ur dem. Fördela plommonen i smeten med snittytan uppåt. plommon. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–40 minuter, tills den fått fin färg och smeten stannat