Blanda ner finmald mandel, hackad choklad och rom i smeten. 3 msk rom. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform 22-24 cm i diameter och klä den sedan med bakplåtspapper
Jag serverade med röda plommon, bigarråer och lättvispad grädde. Påminner lite om savarin, en mjuk, sockerkaksliknande kaka med jäst som fullkomligt dränks in i sockerlag med rejält av rom i
~ Pumpasoppa med chili- och limemarinerade kräftstjärtar ~ Tobagokyckling med grönsaksris samt karibisk sallad ~ Rom- och vaniljmarinerade plommon & kokos- och limeglassSå förrätten var en krämig pumpasoppa med en liten uns av chili i serverad tillsammans med marinerade kräftstjärtar
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, hallon, mjölkchoklad, kanel och vanilj. Placera ut bröden på tallrikar, lägg på en rejäl klick röra, toppa med rom och friterad kål
Rumptoft7 l rom (brun, 54 %) 1,25 kg strösocker 500 g jordgubbar, i bitar 500 g körsbär, utan kärnor 500 g persika, i bitar (eller aprikos) 500 g plommon, utan kärnor i bitar 500 g päron, skalade och kärnfria, i bitar 500 g ananas, färsk och skalad, i bitar. 1Vaniljkräm1 vaniljstång (alternativ ½ tsk vaniljpulver) 0,5 l mjölk 2,5 äggula 50 g strösocker 30 g potatismjöl 100 ml vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad 70 %, grovhackad 0,5-1 msk rom (brun, 40 %)
Börjar ni middagen med att bjuda på rum punch och sedan avsluta med rom- och vaniljmarinerad ananas eller plommon tillsammans med en god glass, så får ni en god kväll med karibisk touch
Bortsett från att jag dessvärre inte hann vara med hos bästa Plommonet Johanna så har jag trots allt hälsat på hemma hos Beata, badat fötterna ute hos Karin, haft kräftkalas (nåja, vi hade pappershattar på huvudet i alla fall) hos Linda och snicksnackat i omgångar hos Charlotta
I två av burkarna (det blev tre) skvättes det dessutom ner en stänkare, rom i en och Amaretto i den andra, men det är så klart frivilligt om man vill ha en berusad marmelad eller inte