Plommon suffle recept

Sufflé!

Sufflé!

I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Förra helgen gjorde jag ju klassikern citronfromage, och i helgen blev det dags för en gravt underskattad annan favorit - katrinplommonsufflé
Plommonsufflé

Plommonsufflé

Skölj plommonen och koka dem mjuka. 200 g plommon. Hacka dem fint och blanda in hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av socket
Kött- och grönsakstimbal och Katrinplommonsufflé

Kött- och grönsakstimbal och Katrinplommonsufflé

Det är helt vanliga katrinplommon och ingenting annat. Till efterrätt hade familjen unisont valt ut Katrinplommonsufflé, en avlägsen släkting till den tidigare ätna Plommonkransen vars mest bestående efterlämnade minne bestod i applåderna när den spolades ner i toaletten
Katrinplommonsufflé

Katrinplommonsufflé

Servera suffleérna nylagade och gärna med en klick vispad grädde, jättegott. När mormor levde så lagade hon ibland en dessert med mosade katrinplommon och vispad grädde, vad det mer var i vet jag inte och något recept har jag inte heller

Fyra nyanser av brunt, på sveriges enda Tvåstjärniga!

Första desserten, gula plommon som sufflé och glass, med plommon"sallad" och vaniljkräm. Jag och mina två föredetta kollegor insåg att vi var lediga en eftermiddag alla tre, och bestämde oss för att göra någonting vi länge pratat om, att besöka Edsbacka Krog, Sveriges enda Restaurang med två stjärnor i Guide Michelin

Små suffléer med katrinplommon

Strö de torra ingredienserna över de skurna plommonen, rör om så att allt blandas och vänd sedan ned äggviteskummet

Små suffléer med katrinplommon

Strö de torra ingredienserna över de skurna plommonen, rör om så att allt blandas och vänd sedan ned äggviteskummet

Katrinplommonsufflé

Låt plommonen rinna av i en sil.  Hacka plommonen ganska fint. Vänd ner socker och katrinplommon.  Koka katrinplommonen mjuka, i så mycket vatten att de täcks, i ca 5 minuter. 100 g katrinplommon

Plommonsufflé

Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Vänd försiktigt ner den i den kalla plommonblandningen

Katrinplommonsufflé

Koka plommonen i vattnet ca 5 min för att de sedan ska blanda sig väl med äggviteskummet. 1 påse katrinplommon (ca 225 g), kärnfria

Katrinplommonsufflé a la Klein

Koka plommonen mjuka i apelsinsaften och lite vatten. Ta upp plommonen och hacka dem fint. Lägg mandelmassan och plommonen i en bunke

Katrinplommonsuffléer

Vispa ner plommonhacket, lite i taget och sedan sockret. Koka plommonen i vatten ca 5 minuter. 75 g katrinplommon