I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
Skölj plommonen och koka dem mjuka. 200 g plommon. Hacka dem fint och blanda in hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av socket
Det är helt vanliga katrinplommon och ingenting annat. Till efterrätt hade familjen unisont valt ut Katrinplommonsufflé, en avlägsen släkting till den tidigare ätna Plommonkransen vars mest bestående efterlämnade minne bestod i applåderna när den spolades ner i toaletten
Servera suffleérna nylagade och gärna med en klick vispad grädde, jättegott. När mormor levde så lagade hon ibland en dessert med mosade katrinplommon och vispad grädde, vad det mer var i vet jag inte och något recept har jag inte heller
Första desserten, gula plommon som sufflé och glass, med plommon"sallad" och vaniljkräm. Jag och mina två föredetta kollegor insåg att vi var lediga en eftermiddag alla tre, och bestämde oss för att göra någonting vi länge pratat om, att besöka Edsbacka Krog, Sveriges enda Restaurang med två stjärnor i Guide Michelin
Låt plommonen rinna av i en sil. Hacka plommonen ganska fint. Vänd ner socker och katrinplommon. Koka katrinplommonen mjuka, i så mycket vatten att de täcks, i ca 5 minuter. 100 g katrinplommon