balsamvinäger. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver. 3 dl balsamvinäger
1msk balsamvinäger. 1msk balsamvinäger. Häromveckan fick jag en stor kasse med plommon från en kollega. Trots att plommon är fantastiskt goda som de är fanns det inte en chans i världen att jag skulle hinna äta upp alla
½ dl balsamvinäger. Plommonen skalas och kärnas ur. Löken hackas. Koka allt i ca 1 timme. Smaka av med salt. Går att frysa i plastburkar eller plastpåsar
Min variant på Leilas plommonchutney innehåller följande. ca 10 gula plommonca 10 lila plommon2 dl rosévin2 dl mörkt muscovadosocker2 kryddmått malen kanel1 st hel stjärnanis2 msk balsamvinäger av fikonlite saltlite cayennepepparKoka ihop alla ingredienser i en kastrull. 2 msk balsamvinäger