Plommonchutney balsamvinäger recept

Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

1 dl balsamvinäger. Skär plommon i kvartar. Skär löken och äpplet i mindre bitar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar
Plommonchutney med rivet apelsinskal

Plommonchutney med rivet apelsinskal

Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Plommonchutney

Plommonchutney

balsamvinäger. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Plommonchutney

Plommonchutney

1 l 1 kg plommon 2 skalade och finhackade rödlökar 1 msk finriven ingefära 2 1/2 dl rött vin 2 msk balsamvinäger 2 kanelstänger 1 tsk chilipulver 1 tsk salt 2 dl socker 1 apelsin (finrivet skal, kan uteslutas) Lägg till i inköpslistan
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver. 3 dl balsamvinäger
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

1msk balsamvinäger. 1msk balsamvinäger. Häromveckan fick jag en stor kasse med plommon från en kollega. Trots att plommon är fantastiskt goda som de är fanns det inte en chans i världen att jag skulle hinna äta upp alla

Plommonchutney med citron och chili

½ dl balsamvinäger. Plommonen skalas och kärnas ur. Löken hackas. Koka allt i ca 1 timme. Smaka av med salt. Går att frysa i plastburkar eller plastpåsar

Plommonchutney

2 msk balsamvinäger. 2 msk balsamvinäger. Idag har vi haft ca 25 grader och det är september. Helt otroligt vilket väder

Leilas plommonchutney

1 msk balsamvinäger. Tvätta, kärna ur och tärna plommonen. Lägg dem i en kastrull och blanda med resten av ingredienserna

Plommonchutney

Min variant på Leilas plommonchutney innehåller följande. ca 10 gula plommonca 10 lila plommon2 dl rosévin2 dl mörkt muscovadosocker2 kryddmått malen kanel1 st hel stjärnanis2 msk balsamvinäger av fikonlite saltlite cayennepepparKoka ihop alla ingredienser i en kastrull. 2 msk balsamvinäger