röd chilifrukt. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 3 torkade röda chili
Finhacka chili och vitlök, riv lite citronskal och rör ner. Nu ska du få recept på en härlig plommonchutney, en finfin blandning att servera till fläskkött, lite kyckling eller annat
Plommonchutney med extra allt2 kilo plommon, skär i bitar och ta bort kärnan. )Ös på med torkade bär som mullbär, tranbär, berberisbär, russinVill du ha i strimlad chili så tag det också5 dl socker, varför inte muskovadosocker om du har det hemma (jag tog både vanligt strösocker och syltsocker)6 dl vätska i form av vatten, vitvinsvinäger och ättika