Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 3 torkade röda chili
Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar). 3 msk finriven färsk ingefära
Plommonchutney med extra allt2 kilo plommon, skär i bitar och ta bort kärnan. Skala, och strimla (inte för smått) 3 röda lökar och 4 vitlöksklyftor och fräs dem i lite oljaKrydda med t ex 10 lagerblad, 5 kanelstänger, 20 hela kryddnejlikor, 6 stjärnanis (kanske färsk ingefära. )Ös på med torkade bär som mullbär, tranbär, berberisbär, russinVill du ha i strimlad chili så tag det också5 dl socker, varför inte muskovadosocker om du har det hemma (jag tog både vanligt strösocker och syltsocker)6 dl vätska i form av vatten, vitvinsvinäger och ättika
Plommonchutney har jag gjort tidigare här på bloggen men eftersom jag hade fått en hel drös med mogna röda krusbär av fina mamma bestämde jag mig för att de söta krusbären skulle passa fint ihop med syrlig plommonkart