Plommonchutney ingefära chili recept

Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 3 torkade röda chili
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Tillsätt socker, muscovadosirap, ingefära, salt, kanelstång, chili och russin till innehållet i grytan
Plommonchutney

Plommonchutney

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili utan att det tar färg. Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära
Plommonchutney

Plommonchutney

Dela chilifrukten. Ta bort kärnor och väggar och hacka chilin. 1 st röd chilifrukt. 1 msk ingefära. 5 msk chilipulver
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar). 3 msk finriven färsk ingefära
Plommonchutney med extra allt!

Plommonchutney med extra allt!

Plommonchutney med extra allt2 kilo plommon, skär i bitar och ta bort kärnan. Skala, och strimla (inte för smått) 3 röda lökar och 4 vitlöksklyftor och fräs dem i lite oljaKrydda med t ex 10 lagerblad, 5 kanelstänger, 20 hela kryddnejlikor, 6 stjärnanis (kanske färsk ingefära. )Ös på med torkade bär som mullbär, tranbär, berberisbär, russinVill du ha i strimlad chili så tag det också5 dl socker, varför inte muskovadosocker om du har det hemma (jag tog både vanligt strösocker och syltsocker)6 dl vätska i form av vatten, vitvinsvinäger och ättika
Päron- och plommonchutney

Päron- och plommonchutney

Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. 100 g Syltad ingefära. 1 liten Chili, grön. Gör så här
Chutney

Chutney

Plommonchutney har jag gjort tidigare här på bloggen men eftersom jag hade fått en hel drös med mogna röda krusbär av fina mamma bestämde jag mig för att de söta krusbären skulle passa fint ihop med syrlig plommonkart
Rispapperrullar

Rispapperrullar

Plommonchutney & chili (nedan). Vårlök, koriander, finriven ingefära, finriven vitlök, soya – hacka, riv och blanda