1/2 kg lök röd eller gul. 1 hel vitlök (skala klyftorna). Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet
rödlökar. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Hacka löken fint. Skala vitlök och ingefära och riv eller hacka dem fint. Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 1 liten rödlök
Så det blev tyvärr inga kvar till att lägga lite fint bredvid burken, det fick bli vitlök istället. Häromdan fick jag för mig att jag skulle prova att göra plommonchutney
Skala och skiva lök och vitlök. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. 12 stora vitlöksklyftor. 11 gul lök. 1700 g plommon(vikt utan kärnor) 1 citron 1 bit ingefära (stor som en stor tumme) 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl brun farin 1 dl äppelcider vinägerSkär plommonen i kvartar
lök. Koka katrinplommon, hackad lök och vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefära och kanelstång ca 15 min utan lock. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta. 8 schalottenlökar
Man kan även göra god god plommonchutney. När det är dags för sockret kör man även i 4-5 msk salt, 1/2 kg skalad och grovt hackad röd lök, skalade och hackade klyftor av 1 hel stor vitlök, 3 dl balsamvinäger, 1/2 dl gula senapsfrön, 2 msk hel koriander och slutligen 1 tsk chilipulver