Plommonchutney plommon recept

Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

Skär plommon i kvartar. 700 g plommon (vikt utan kärnor). Skär löken och äpplet i mindre bitar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar
Plommonchutney…

Plommonchutney…

Recept plommonchutney som jag gjorde den. Till saken hör att brevbärarens pöjk hade varit på äventyr utsockens och kommit över en rejäl påse med fina plommon som han så frikostigt delade med sig av
Plommonchutney

Plommonchutney

Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet. 1 1/2 kg plommon
Plommonchutney

Plommonchutney

Lägg plommonen i botten på kastrullen, lägg i alla andra ingredienser ovan på. 1 kg plommon, halverade och urkärnade
Plommonchutney med rivet apelsinskal

Plommonchutney med rivet apelsinskal

Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Plommonchutney

Plommonchutney

mogna plommon. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Har du som jag turen att få plommon av en snäll vän, så kan du göra den här smakrika chutneyn inspirerad av kinsesisk plommonsås
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

Häromdan fick jag för mig att jag skulle prova att göra plommonchutney. Plommonperioden är kort men intensiv
Plommonchutney

Plommonchutney

Skålla och skala plommonen. Blanda plommon, lök, vitlök, riven ingefära, sambal oelek, russin, socker, balsamicovinäger, salt och peppar i en gryta
Plommonchutney med ingefära och citron

Plommonchutney med ingefära och citron

700 g plommon(vikt utan kärnor). 1700 g plommon(vikt utan kärnor) 1 citron 1 bit ingefära (stor som en stor tumme) 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl brun farin 1 dl äppelcider vinägerSkär plommonen i kvartar
Plommonchutney med tomat och lök

Plommonchutney med tomat och lök

Nu ska du få recept på en härlig plommonchutney, en finfin blandning att servera till fläskkött, lite kyckling eller annat
Plommonchutney

Plommonchutney

1 l 1 kg halverade, urkärnade plommon 2 skalade, hackade gula lökar 2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor 1 urkärnad, finstrimlad röd chili 2 1/2 dl råsocker 1 dl vatten 1/2 dl vitvinsvinäger 1 kanelstång 1/2 - 3/4 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

1 l 1 kg plommon 2 skalade och finhackade rödlökar 1 msk finriven ingefära 2 1/2 dl rött vin 2 msk balsamvinäger 2 kanelstänger 1 tsk chilipulver 1 tsk salt 2 dl socker 1 apelsin (finrivet skal, kan uteslutas) Lägg till i inköpslistan
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Kärna ur plommonen. 1 kg plommon. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Lägg över i en gryta tillsammans med ättiksprit och vatten och koka i 10 minuter under lock
Plommonchutney

Plommonchutney

Eftersom vårt plommonträd har givit oss stora mängder plommon i år, var jag ju tvungen att fundera ut lite olika sätt att ta tillvara på dem
Plommonchutney

Plommonchutney

Kärna ur och klyfta plommonen. 1 kg plommon. Skär aprikoserna i bitar. Dela chilifrukten. Ta bort kärnor och väggar och hacka chilin