Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
½ citron. 1 kg plommon½ citron 2 msk riven ingefära2 msk vatten500 g syltsockerLägg de sköljda plommonen i en gryta tillsammans med tunt skivad citron och riven ingefära
Men en del får bli plommonmarmelad. Plommonmarmelad med vanilj. Plommonmarmelad med ingefära. 0,5 pressad citron. 1 pressad citron. 0,5 pressad citron. 1 pressad citron
Man kan givetvis på motsvarande sätt balansera en för sötsliskig marmelad med citron. På allmän begäran kommer här receptet på plommonmarmeladen som M kokat kväll efter kväll (nu har vi källaren full med burkar)
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Gjorde lite mumsig plommonmarmelad med hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
½ citron, saften. Lägg plommonbitarna i en kastrull tillsammans med råsocker och citronsaft. ½ citron. Nu har mina plommon börjat mogna och eftersom jag är en riktig marmeladmänniska, så ville jag naturligtvis koka marmelad av plommonen
Önskar du skal av citron i din marmelad så. Skölj och skala en av citronerna, skär skalen i tunna strimlor och rör ner i grytan Pressa de andra citronerna och rör ner saften Låt marmeladen koka försiktigt cirka en timma utan lock
Dela citronen i fyra delar på längden och skiva delarna mycket tunt. Jag tycker nästan att plommon är godast att äta precis som de är, men för några helger sedan kokade jag även en plommonmarmelad som är väldigt god att ha till ostbrickan