Sedan brer man ut den som jämn ”kaka” i en form och väntar lite tills den stelnat. Polenta. Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu
Rumsvarmt smör och polenta till formen. Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Den här kakan hittade jag på Nigella Lawsons sida där den heter Lemon Polenta Cake. Blanda ihop den malda mandeln med polenta och bakpulver i en annan skål
Smöra och ”bröa” en form av pajformsstorlek med tex mjöl, potatismjöl, kokos eller polenta. En lite syrlig men härligt krämig kaka, perfekt att servera med lite glass eller vaniljvisp till
Jag bröade formen med polenta för lite krisp, och strödde kakaobönkross ovanpå av samma anledning. Kladdkakan verkar vara den mest älskade kakan av dem alla
Majsmjöl är väldigt finmalt och polenta av svenska märken är ganska grovt. Jag har fastnat för Polenta Fioretto av märket Favero som finns i vanliga matbutiker
Smör och polenta till bakformen. Baka, baka liten kaka eller så blir det väldigt nära en chokladtårta. Smörj formen ordentligt och "bröa" den med polenta
Polenta var ett något mer oväntat inslag. Men denna kaka alltså. Blanda ner polentan, saffran och salt. Servera saffranskakan som den är eller med en klick grädde
Gyllengula polentascones i muffinsformar. Koka upp vattnet och slå det över polentan. Rör ner resterande polenta, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i gröten
Om du gillar goda kakor som man kan svänga ihop superlätt, ja då är detta en kaka för dig. Om du väljer bort skorpmjölet och använder något glutenfritt alternativ blir hela kakan glutenfri