Polenta krämig recept

Krämig polenta - gott till det mesta

Krämig polenta - gott till det mesta

Inspirerad av Italien och maten där, snodde jag ihop en krämigpolenta, nästan det första jag gjorde när vi landade på svensk mark på lördagskvällen
Krämig polenta med svamp & kronärtskocka

Krämig polenta med svamp & kronärtskocka

Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. e minut eller så, i 45 minuter, tills polentan är tjock och krämig och släpper från kastrullens kanter. Fördela den krämigapolentan på 4 tallrikar och toppa med några skedar svamp- och kronärtsblandning, en skiva varm getost och en skvätt olivolja. 150 g Polenta
Krämig polenta med stekta champinjoner

Krämig polenta med stekta champinjoner

Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)

Krämig polenta med svamp & kronärtskocka

Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. e minut eller så, i 45 minuter, tills polentan är tjock och krämig och släpper från kastrullens kanter. Fördela den krämigapolentan på 4 tallrikar och toppa med några skedar svamp- och kronärtsblandning, en skiva varm getost och en skvätt olivolja. 150 gram Polenta , grovmalt
Krämig polenta med svamp och zucchini

Krämig polenta med svamp och zucchini

Låt smälta så att polentan blir krämig. Jag hittade en förpackning med polentagryn i skafferiet och insåg att det var alldeles för länge sedan jag lagade mat med just polenta
Snabbmat: krämig polenta med korvgryta

Snabbmat: krämig polenta med korvgryta

Det var inte helt altruistiskt som jag tipsade Pytte om krämigpolenta när hon var krasslig. Jag vet inte om det är för att konsistensen påminner om barndomens tröstande mannagrynsgröt eller för att det är en genuin ursäkt för att smaska i sig mängder med parmesan eller för att det bara värmer så gott och tar två minuter att tillaga som jag gillar polenta så mycket
Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Servera polentan med svampblandningen, resten av osten och tomaterna. Koka polentan enligt anvisningar på förpackningen och låt den sjuda tills den är krämig, ca 7 minuter. 4 dl Polenta