Polenta risenta recept

God gröt

Koka upp mjölken, vispa ner polenta, salt, eventuellt socker och och låt koka upp. Polenta är inget nytt påfund, utan har uppenbarligen funnits länge (sannolikt dock inte så vanligt förekommande då som idag)

Samlade grötrecept

Koka upp mjölken, vispa ner polenta, salt, eventuellt socker och och låt koka upp. Polentagröt 4 port. 1 1/2 dl polenta (Risenta). Inspirationen för "Polentagröt" hämtades från "Kajsas Kokbok", från 1943. 1 1/2 dl polenta
Grillad polenta

Grillad polenta

Jag använder lite lite olika sorter, denna gången polenta från Risenta. Det man ska tänka på är att det tar några timmar att förbereda, så polentan hinner stelna innan den ska grillas
Naturligt glutenfri kladdkaka

Naturligt glutenfri kladdkaka

DVuxen kladdkaka180g margarin1 3/4 dl strösocker4 ägg1 dl kakao2 dl majsmjöl (ej polenta. Risenta har majsmjöl i en gul/genomskinlig förpackning som fröerna)+ margarin och kokosflingor till att bröa formen1

Plockmat – det matiga

Det allra godaste tilltugget tyckte jag var polentarutorna med marinerad fläskfilé, lite piffigt grönt som ärtskott eller persilja på toppen hade inte skadat, men det fick bli lite citronpeppar istället

Polentagröt med blåbär och banan

Hemma har vi RisentaPolenta, rimmar fint. Startade dagen med Polentagröt toppat med blåbär, banan, kokos och sirap

Majsgröt med kiwi

½ dl Risentapolenta. Koka upp polentagryn, vatten och kiwi under omrörning. Skala och finhacka kiwifrukterna