Koka upp mjölken, vispa ner polenta, salt, eventuellt socker och och låt koka upp. Polenta är inget nytt påfund, utan har uppenbarligen funnits länge (sannolikt dock inte så vanligt förekommande då som idag)
Koka upp mjölken, vispa ner polenta, salt, eventuellt socker och och låt koka upp. Polentagröt 4 port. 1 1/2 dl polenta (Risenta). Inspirationen för "Polentagröt" hämtades från "Kajsas Kokbok", från 1943. 1 1/2 dl polenta
Jag använder lite lite olika sorter, denna gången polenta från Risenta. Det man ska tänka på är att det tar några timmar att förbereda, så polentan hinner stelna innan den ska grillas
DVuxen kladdkaka180g margarin1 3/4 dl strösocker4 ägg1 dl kakao2 dl majsmjöl (ej polenta. Risenta har majsmjöl i en gul/genomskinlig förpackning som fröerna)+ margarin och kokosflingor till att bröa formen1
Häll upp polentagröten i en vattensköljd liten form. Skär den kalla polentakakan i trekanter. Servera polentan med de frästa grönsakerna och toppa med solroskärnor
Det allra godaste tilltugget tyckte jag var polentarutorna med marinerad fläskfilé, lite piffigt grönt som ärtskott eller persilja på toppen hade inte skadat, men det fick bli lite citronpeppar istället