Majsmjöl är väldigt finmalt och polenta av svenska märken är ganska grovt. Jag har fastnat för Polenta Fioretto av märket Favero som finns i vanliga matbutiker
Pappa al pomodoro är mer som grynig polenta, görs på bröd härligt tjock med en tomatsmak. Pappa al pomodoro är inte en soppa som många tror och gör, specielt Svenskar när de läser kokbok hit o dit =
Det här är sånt som hungriga magar drömmer om. Calle åt något liknande i en rifugio i Alperna en gång efter en halv dags vandring och det glömmer han aldrig
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Lägg på muffins med polentasidan neråt. Strö polenta på bakbordet och kavla ut ena hälften av degen tills den är drygt 1 centimeter tjock. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 1 tsk salt. 1 dl polentagryn , ca
Bacon, vår svenska motsvarighet till pancetta,(lufttorkad och inte rökt), mest för barnens skull, annars kan rätten lätt göras vegetarisk om man inte sätter i sig en massa fläsk