Fasiken vad fint det här blev. Jag hade inte tänkt blogga om det eftersom jag egentligen är alldeles för lat och komponenterna så många, men jag ger en snabbversion eftersom det blev så in i bövelen lyckat (jodå, jag har många fler sofistikerade svärord på lager)
Skölj ruccolan, strimla purjolöken och hyvla de skalade men råapolkabetorna i tunna skivor. Här kommer den i en färggrann version med vackra och krispiga polkabetor
Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med bitar av nashipäron (med eller utan skal), pinjenötter, rucola och basilika
Briepasta med misobrynt smör & balsamicorostade betor. Äntligen torsdag och snart är det helg hörrni. Brukar ni räkna dagarna till helgen eller går er vecka alltid fort
Dock brukar polkabetor tappa sin fina färg när de tillagas vilket gör att de är allra tjusigast råa. Vi prenumererar på "Ekoboxen", varannan vecka får vi fina ekologiska grönsaker levererade till ytterdörren
Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt. Låt köttet ligga ca 15 minuter och torka sedan av saltet
Du kan om du vill steka på gulbetorna, polkabetora och den gula zucchinin i kokosolja under tiden du gör pizzasmeten, det går bra att lägga på dom råa också men jag ville ha lite stekyta