Skiva portabello-svamparna tunt och stek de i rapsolja, flytta över de till samma tallrik. När vegoburgarna är klara, lägg på två skivor portabello och täck över med cheddarosten
Kokosolja att steka i. Portabello, halloumi – & aubergineburgare med polentapanerade sötpotatisstrips och citronkräm – ja den rubriken talar väl egentligen för sig själv om du frågar mig
Med olja i botten av en ugnsfast form placerade jag två stycken portabello med ovansidan nedåt, hällde mer olja över de blottade svampskivorna och saltade ganska mycket, innan de åkte in i ugnen
Beräkna två Portabello svampar per person. Det här är en verkligt lättlagad och läcker middagsrätt. Men det fattas ett krispigt chips av något slag ovanpå svampen, huvudsaken det är krispigt med lite sälta
200 g Portabellosvamp. 1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 2. Skala och grovhacka gul lök. Skala och hacka vitlök, kärna ur och finhacka chili
Jag använde skogschampinjoner och portabello. Ta av locket och fortsätt steka och röra om tills att vätskan dunstat och svampen fått färg (karamelliserats)
trattkantareller, karl Johan, skogschampinjon, portabello, rensad och strimlad. trattkantareller, karl Johan, skogschampinjon, portabello, rensad och strimlad
Smör att steka i. Smör att steka i. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft
Stekt Kantarell & portabello. Dagens grönsak är ingen grönsak – för svamp är ju svamp. Men nu är det svamptider och det är härligt att njuta av frästa kantareller och andra svampar till förrätter och andra smårätter
Till detta serverade jag stekt portabello som också saltades och pepprades och grön sparris som stektes och ströddes med flingsalt och så tryffelsmöret
På kvällens meny stod i alla fall limebakad torsk med stekt pak soi, portabello svamp och rödlök – till det en sås på kokosmjölk, citrongräs och ingefära
Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
Som ”bröd” använde jag stekta portabellosvampar. Portabellosvampen / ”hamburgerbrödet”. Jag tog en portabellosvamp som botten, på med en klick aioli, två skivor gurka, ett par skivor avocado, halloumin, grönkål, rödlöken en klick till aioli och sen portabello som ”lock”