Portabello steka recept

Ugnsbakad portabello med tomat- och kronärtskocksmix

Ugnsbakad portabello med tomat- och kronärtskocksmix

Med olja i botten av en ugnsfast form placerade jag två stycken portabello med ovansidan nedåt, hällde mer olja över de blottade svampskivorna och saltade ganska mycket, innan de åkte in i ugnen
Glutenfri pasta arrabiata med fylld portabello svamp (vegan)

Glutenfri pasta arrabiata med fylld portabello svamp (vegan)

Beräkna två Portabello svampar per person. Det här är en verkligt lättlagad och läcker middagsrätt. Men det fattas ett krispigt chips av något slag ovanpå svampen, huvudsaken det är krispigt med lite sälta
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Smör att steka i. Smör att steka i. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft
#12: SVAMP: Kantarell & portobello med timjanpolenta

#12: SVAMP: Kantarell & portobello med timjanpolenta

Stekt Kantarell & portabello. Dagens grönsak är ingen grönsak – för svamp är ju svamp. Men nu är det svamptider och det är härligt att njuta av frästa kantareller och andra svampar till förrätter och andra smårätter
Släng aldrig köttrester! :)

Släng aldrig köttrester! :)

Här är recept på Kött, portabello- och zuchinnigratäng. Skär portabello och stek dem med i samma stekpanna
Portabellotoast med krämig omelett

Portabellotoast med krämig omelett

Så i morse återupplivade jag gamla smakminnen och gjorde en toast fast på portabellosvamp. Portabello är en odlad, brun trädgårdschampinjon
Limebakad torsk och livet på Berghs

Limebakad torsk och livet på Berghs

På kvällens meny stod i alla fall limebakad torsk med stekt pak soi, portabello svamp och rödlök – till det en sås på kokosmjölk, citrongräs och ingefära
Beer can chicken på ekologisk majskyckling

Beer can chicken på ekologisk majskyckling

Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
Halloumi & Portabelloburgare

Halloumi & Portabelloburgare

Som ”bröd” använde jag stekta portabellosvampar. Portabellosvampen / ”hamburgerbrödet”. Jag tog en portabellosvamp som botten, på med en klick aioli, två skivor gurka, ett par skivor avocado, halloumin, grönkål, rödlöken en klick till aioli och sen portabello som ”lock”